Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

CIP-system i Nordmakedonien

Nordmakedonien ska upprätta ett Critical Infrastructure Protection system. Ett led i detta arbete var genomförandet av ett seminarium i Skopje, 2 november.

I ett led att sätta upp ett CIP.-system för Nordmakedonien hölls den 2 november ett semiarium i Skopje, på initiativ av författarna av nedan bok och i samarbete med Friedrich Ebert Stiftung. Medverkande i seminariet var generaldirektörer och ledande akademiker inom området från Makedonien. Som ingångsvärde till seminariet togs en bok fram med viktiga insikter och lärdomar vid inrättande och implementering av nationella system för skydd av kritisk infrastruktur, baserad på en erfarenheter från bland annat EU, NATO, USA, Sverige och Kroatien.

"Critical Infrastructure: Concept and Security Challenges" av Prof. Marina Mitrevska, Prof. Toni Mileski och Prof. Robert Mikac.

CenCIP-forskaren Jonas Johannsson medverkade vid seminariet och höll två inlägg samt medverkade som peer-reviewer tllsammans med Prof. Roberto Setola, Universita Campus Bio-Medico di Roma, Italien, av ovan bok.

Book CIP Macedonia_Mitrevska_Mileski_Mikac
Book: Critical Infrastructure Protection: Concept and Security Challenges