Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rapport om översvämning och SSV publicerad!

Rapporten, författad av CenCIP-forskare, fokuserar på översvämningsrisker kopplat till samhällsviktig verksamhet och stöd för analys av konsekvenserna som uppstår.

I rapporten presenteras en utvecklad metod för att kartlägga, analysera och visualisera direkta och indirekta konsekvenser vid störningar i samhällsviktig verksamhet utifrån en översvämning. Studiens resultat ska förhoppningsvis bidra till en utvecklad risk- och kontinuitetshantering för verksamheter i översvämningsdrabbade områden i Sverige. Studien är kopplad till översvämningsdirektivets arbetsprocess samt arbetet med skydd av samhällsviktig verksamhet. Arbetet genomfördes av CenCIP-forskare genom ett uppdrag från MSB.

 Författare: Nicklas Guldåker, Jonas Johansson, Björn Arvidsson, Linn Svegrup  Publikationsnummer: MSB1352  ISBN-nummer: 978-91-7383-919-8

 

Rapporten kan laddas ned här.