Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskning

Den centrala forskningen inom CenCIP kommer att bedrivs inom tre områden. Ett fokuserar på beroenden och analys av samhällskonsekvenser som uppstår vid storskaliga störningar. Ett annat fokuserar på kopplingen mellan arbetet med skydd av samhällsviktig verksamhet och det övergripande arbetet med samhällsskydd och beredskap. Det sista området fokuserar på styrning, mätning, uppföljning och lärande inom området skydd av samhällsviktig verksamhet. I praktiken kommer forskningen inom de olika områdena att integreras, exempelvis genom att forskare verksamma inom de olika områdena gemensamt genomför olika studier av samhällsviktig verksamhet.

Till centrumbildningen kommer även relaterade projekt och forskare med intressen inom området att kontinuerligt knytas för att utvidga och solidifiera centrumet. Exempel på ett tillkommande forskningsprojekt är "Samberoende Nationella Kritisk Infrastrukturer" som finansieras av EU:s Fond för Inre Säkerhet (ISF) som främst knyts in till område 1 och område 3 inom CenCIP.